Visste du at?

 

Visste du har jeg bor i Xiamen, Kina?
Visste du at jeg har bodd et år i Vietnam?Visste du at jeg har bodd et år i Sør Korea?Visste du at jeg bor i 37 etasje?

Visste du at jeg har vært gift i 3 år og (snaaart) 5 mnd?Visste du at jeg giftet med som 19åring?

Visste du at jeg og mannen har vært kjærester i over 4,5 år?Visste du at jeg og mannen nettopp har kjøpt oss hus?

Visste du har jeg har jobbet som engelsk-lærer her i Kina? For koreanere, og kanadiere?

Visste du at jeg har 4 fantastiske søsken som jeg er super stolt over?

Visste du at jeg er eldst i søsken flokken?

Visste du at jeg er veldig glad i å lese bøker?

Visste du at jeg har vært røykfri i 11 uker?

Visste du at jeg er lite ryddig av meg?

Visste du at jeg har et fødselsmerke på venstre siden av navlen?

Visste du at jeg er 160 høy?

Visste du at jeg elsker å kjøre bil?

Visste du at jeg sovner med en gang jeg er passasjer i bil?

Visste du at jeg eeeelsker sko?

Visste du at jeg er SUPER FORELSKET?

 

Vet du nå at det er din tur?

Damn you auto correct!

Viktig med litt humor i en ellers grå hverdag! Le til du griner! 

Ler du? Da kan du se mer her :)

Trenger jeg å fortelle dere at jeg har  android, og hvorfor?


The sun is shining bright

//The sun is shining bright. By Francis Duggan

I dag skjer det ikke mye i Kina. Våknet opp til regn, og gledet meg til å ha på meg mine hunter støvler. Men, heldigvis, 3 min før jeg skulle gå ut så var sola høyt oppe på himmelen. Etter en kjapp kopp kaffe med Emily unnet jeg meg en liten time i sola på taket, noe som det ser ut som jeg får svi for nå, med solbrenthet, er antydningsvis litt rød på skuldrene nå, får håpe det går over utover kvelden.

 Nå skal jeg akkurat til å sette i gang med middagen, som i dag består av blomkål mos, kokt brokkoli og stekt kyllingbryst. Mannen kommer hjem om en times tid, og kvelden skal bestå av sofa-kos og tvtitting regner jeg med, og selvfølgelig blogg lesing. Om jeg ikke er heldig å får han med meg på en liten gåtur til kvelds? På grunn av varmen er det helt uutholdelig å gå tur før sola har gått ned, om man ikke jager skyggen da. Nå, klokken står det 34,6 i skyggen på termostaten. Skal ikke klage, ikke så mye vertfall. 

 Hva står på deres dagsplan? 

Gressenke, no more.

Mine dager som gressenke er straks over, heldigvis! Hater å være alene, spesielt å sove alene.

Det har vært noen produktive dager, 8 esker senere ser leiligheten ut som lynet har slått ned, med halvpakkede esker, og ting som skal pakkes ned overalt. Nå skal jeg rydde sammen litt, prøve å stable eskene på gjesterommet, vaske gulvet, dusje også har timene gått så fort at mannen kommer inn døra, håper jeg!Det er rart hvor avhengig man blir av en person. 3 netter uten mannen er helt forfærdelig, ligger våken til langt på natt og sover skikkelig utrolig, akkurat som jeg leter etter han. I morges våknet jeg med en dyne halvveis på gulvet, den andre på skrå over meg, mens jeg lå med hodet mellom 2 puter. Huff//Meg og min vakreste på elefant tur i Thailand 


Hva skal du i dag? 

Uredigert, Kina.

-Goodbye-Oppbrukt

-Veiskille


-IdyllAlle bilder tatt av yours truly!

Ingen av bildene er redigert. Tatt med Canon EOS 450. Efs 55-250 mm

Colorblocking - nails

Inspirert det amerikanske glamour july utgaven. Artikkel: Nailed it! Og Sephora reklame.Dette var så gøy at jeg kommer nok til å lege meg mer med farger framover.

Til og med en sniktitt på gifteringen min ;) 

Angrep på treasures.no og fotball-paret

Først vil jeg gi all kudos til Caroline Berg, aka fotballfrue. Hun har alle sine fans på sin side, meg inkludert. For de av dere som ikke vet hva jeg snakker om så ble det i går utgitt en artikkel på dagbladet.no. Hvor skribenten mener Fotballfruen og hennes mann selger billig smykker, dyrt. Jeg ble umåtelig forbannet da jeg så artikkelen, og ble veldig glad over å se Carolines tilbakeslag.

Alle vet at man starter en bedrift for å tjene penger, ikke sant? Men å beskylde dem for å ha 500% overskudd er bare tull. Fotballfruen sier selv at de kjøper sine varer gjennom mellom leverandører, det er allmenn kunnskap at varer er nødt til å bli dyrere når ting blir kjøpt på denne måten. Husk Norge er et lite land, og du vet at du stikker tåa nedi vannet, for å sjekke temperaturen, før du stikker hele kroppen under. Det er surt å bli sittende med 400 ugle smykker, for at man skal ?spare? 300 kr? Jeg skjønner det, å vi skal heller sette pris på at vi i Norge faktisk har en bedrift som Treasures!
//Fotballfrue.no


Så for å tilbake til det faktum at jeg bor i Asia. Ja, jeg bor i Asia, smykker og dill dal KAN være billig, men det er ikke dermed sagt det er det. Du får hva du betaler. Betaler jeg 20 kr for et smykke er det nok ikke all verdens til kvalitet! Ting lages i forskjellige kvaliteter, A,B og C. A kvaliteten (som er den beste) selges til Europa, USA og andre velstående land. B kvaliteten holdes i Asia og selges til samme pris som i Norge, om ikke mer. C kvaliteten er den driten du omtrent får kasta etter deg. Ting som må repareres, eller kastes etter og vært i bruk en gang.//Treasures.no

Det jeg vil fram til med dette, er at jeg, som kan gå ut å betale 20 kr for en smykke, mye heller betaler 200 for det hos treaures, et firma som tar vare på kundene sine, og representerer kvalitet! Og tydeligvis er det flere enn meg som setter pris på kvalitet, for det er jo ofte utsolgt for varer i butikken ;)

Hverdagsblogger? Hvorfor?

Jeg startet denne bloggen for å skrive ned følelsene mine. Jeg elsker å skrive. Jeg liker at folk liker det jeg skriver. Jeg er en person med masse tanker og følelser. Med det er som om jeg får skrivesperre hver gang blogg.no står på søkelinjen. Jeg har en fantastisk historie, jeg må bare finne en måte å få det ut. Jeg har vært i Asia i over 3 år, jeg har mye å lære bort, mange fantastiske historier, mange frustrasjoner. Daglige frustrasjoner.

Kulturkrasj er noe som står i stor fokus i min hverdag. Det kommer nok ikke til å slutte med det første. Jeg kommer til å få nye kulturkrasjer når jeg flytter hjem til Norge. Men jeg har bestemt meg for å gjøre de kulturkrasjene til noe positivt. Dele de med dere. Få ting i perspektiv. Kanskje også hjelpe andre som skal hoppe ut i denne verden jeg har vært en del av i over 3 år. Hva om jeg kan hjelpe noen

Versace designer for H&M

 

Ny kjendis designer for H&M. Versace skal designe denne høstens gjestekolleksjon.

 Med stikkord som skinn, trykk, farger og frodighet er det jo dømt til å bli en fantastisk kolleksjon.

I pressemeldingen som kommer fra den svenske billigkjeden mandag kveld står det at kolleksjonen vil bestå av klær for kvinner og menn, og interiør kolleksjon.

Damekolleksjonen ble beskrevet med stikkord som fargerike trykk, silke, skinn, nagler og høye hæler. Mens i herrekolleksjonen vil det fokuseres på skarpe snitt, den perfekte dressen og smykker og belter for menn. Dette passer perfekt inn i dagens moter. 

Donatella Versace sier hun gleder seg til å designe kolleksjonen for H&M. Hun syns det er spennende å nå ut til H&M store kundekrets. Hun sier også at kolleksjonen vil være typisk for Versace, noe som gjør den spennende både for Versaces og H&Ms fans.

 

Donatella har tatt et dykk ned i arkivet, for å skape en nytolkning av Versaces mest kjente design. Jennifer Lopez kjole fra 2000 er en av de mest omtalte kjolene fra motehuset.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig i over 300 butikker verden over, og på nettet. Jeg sier bare løp-og-kjøp. De tidligere gjestedesignernes kolleksjonene har blitt dratt fra hyllene før butikken i det hele tatt har åpnet. 

Herlighet, er ikke dette spennende så vet ikke jeg.

Så damer og herrer, hold av 17 november. 

(Kom og stå i kø, sammen med oss alle andre ;) )

picturesque


Strive to become better, when better, to become perfect.

Skoo

I dag har jeg hatt eksamen. Nå er det sommerferie og pakking som står på planen. Fra og med i dag skal jeg sole meg, kose meg og pakke ned alle sakene våre. Her I Xiamen startet dagen med små yr og gråe skyer, men nå er det sol fra, nesten, skyfri himmel. Herlig! Gudene feirer nok at jeg har sommerferie de også. 

Skal prøve å komme med et innlegg om hvordan det var i Hong Kong i begynnelsen av neste uke. Jeg har utsatt det pga eksamen og i helgen har jeg nok mer planer enn jeg kan bite over, men det kommer.

I mens kan dere nyte synet av mine 6 par ny innkjøpte sko. 
Gjett om jeg skal være sko fin i helga da! Jippi! Belle vere

 

Belle Vere er italiensk og betyr den vakre sannhet.// vogue.it

Dagens forside sak på min mote er om italienske vouge, som har valgt å putte en handfull formfulle og nydelige damer på sin juni forside. Dette har nå skapt stor debatt verden over. Ære være italienske vogue, de kommer med denne forsiden som en del av sin kampanje mot bruk av tenåringer som forside piker, og for å få jenter i alle former og fasonger til å føle seg bedre.


// vogue.it

Jeg syns det er en fantastisk forside. Jeg kunne ikke tenkt meg å ha kjøpt et italienske vogue mer enn akkurat nå. Det er en flott kampanje fra vogue sin side. De unge i dag trenger sunne forbilder. Jeg leste også i artikkelen på min mote at det er inn med plus-size modeller nå, noe jeg syns er fantastisk. Way to go- vogue! // vogue.it

Hva syns du om forsiden? 

 

Surprise Surprise

Helgaturen vår går til?. HONG KONG. Det blir så herlig å komme seg bort i fra Xiamen en tur. Hong Kong er en

flott storby, hvor alle og enhver snakker engelsk. Til og med taxiene. Herlig. //Google


Vi har jo vært i Hong Kong en gang tidligere, men det ble ikke tid til mye annet enn å se innsiden av et

sykehusrom, og et hotellrom noe som i grunn var meningen, siden vi dro dit for at jeg skulle opereres. Det har

ergret meg siden da at jeg ikke fikk sett noe av den fartsfylte storbyen jeg hadde gledet meg til å se. 

 //På sykehuset og på hotellet. 

 

Så i helgen skal jeg, min kjæreste mann og Emily  til Hong Kong, hvor vi skal kose oss.

.pluss at  to av våre kompiser er der.

Det blir spennende å ha med seg noen som er litt mer kjent i byen, enn oss.  

 //Google

Jeg skal shoppe! Endelig skal jeg kunne kjøpe klær som passer over rumpa mi, noe som kan være en

vanskelighet er i Kina. Jeg er jo heldig noen ganger, men det hører til sjeldenhetene. Så i helgen skal jeg gå på

butikker som har varierende størrelser. Og mine størrelser.


 // i HK kvelden før operasjon

 Også til mannens fornøyelse, så skal vi også innom en fornøyelsespark; Disney World Hong Kong. Mannen

elsker alt som har med karuseller å gjøre, så han ser virkelig fram til å dra dit. Det er vel sikkert mest for unger,

men vi skal nok finne noe å gjøre for min forvokste 3 åring. Skal jo innrømme at jeg gleder meg litt jeg også.
 

Vi reiser på lørdag morgen, og blir til mandags formiddag, så det blir kun en kort tur. Men, det er nok til å komme

seg bort her fra. Vi har Også vært så heldig at vi har fått lånt ei leilighet, så vi slipper å bo på hotell. Vi lette å lette

etter et hotell i går, men vi fant ikke noe som var sentrale nok for oss. Plutselig fikk vi en telefon, og vips så hadde vi

leilighet. 

Noen ganger må vi jo bare være født med gull-skje i munnen. Eventuelt gull-hår i ræva.


// gammelt bilde. 


Pandora's box

De to pakkene som kom i dag innehold bokser i forskjellige former. 

I den store boksen var disse 3 plastikk oppevaringsboksene, som skal ta vare på alt scrapping utstyret mitt under

flyttelasset. 

 

Forhåpentligvis hjelper det på humøret til mannen også - han mener jeg roter når jeg scrapper, skjønner ikke det.

I den lille esken var disse små søte krukkene. Jeg falt for de så fort jeg så dem på nettet. Der så koselige, og fargen er nydelig.

 

Hele kvelden har blitt brukt sammen med min kjære mann og Emily til og planlagt vår helgetur, gleder meg til å fortelle dere hvor vi skal. Moro, det blir det.

 Luncheon with my girl.

 

I dag har jeg hatt en koselig lunch med min gode amerikanske venninne, Emily. Lunch-buffet på 5 stjerners hotell er ikke å forakte. Vi storkoste oss i nydelige omgivelser, og godt selskap. 

Vi fikk også gjort litt annet, som å diskutere en mulig helgetur, det hadde vært så moro om det hadde blitt noe av. Forteller mer, om det virkelig skjer. Kryss fingrene for oss!

Vakre Emily

Vi fikk sett litt på oppbyggingen av Emilys nye firma, Relocate Xiamen. Det er skikkelig moro å hjelpe til i oppstarten av en ny bedrift altså. Jeg skal fortelle litt mer om prosessen senere. 

Ute regnet det, så vi ble sittende ekstra lenge å kose oss med god, varm kaffe og ostekake til dessert.Delicious ostekake


Jeg titter på regnet, og duene. 

Emily har tilbringt en del tid på hotellet, så vi har blitt kjent med en del av staffen, så midt i den koselige lunchen vår fikk vi spesielt lagde kanapeer fra hovedkokken, David,  herligheten både så og smakte nydelig. 

 

Ser det ikke herlig ut?

Og når jeg kom hjem sto disse og ventet på meg:

 

Resultatet av internettshoppingen begynner å komme! Herlig! Viser der innholdet senere i dag.  Hei og velkommen til min blogg. Jeg er ei 22 år gammel gift jente som er på flyttefot fra Kina til Norge. Jeg og min mann har bodd i Asia i 3,5 år, og vi skal nå flytte hjem til Norge og vårt nyinnkjøpte hus. Jeg er over gjennomsnittet interessert i sko. Her på bloggen skrives det om alt fra kulturkrasjer til moter. Lurer du på noe ikke vær redd for å ta kontakt på; cathblogg@live.no

arkiv

 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011

 • kategorier

 • Blogg
 • Hong Kong 2011
 • humor
 • Latter
 • Livet i Kina
 • Mine sko
 • Mote
 • Nips
 • Oppgulp
 • Personlig
 • Shopping
 • weheartit

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits